Wat ik doe
Een organisatie of keten verbeteren of nieuw beleid invoeren vraagt om verandering. Vaak is de context hiervan complex, vraagt het om multidisciplinair kijken en inzicht in de samenhang en het effect op de sociale organisatie, informatievoorziening en IT. Mijn vak is inzicht te geven aan de stakeholders in de samenhang en een conceptueel ontwerp te maken voor de realisatie. Van WAT naar HOE met behulp van architectuur als structurerende methodiek en beschrijving. Dat vraagt om creatief en onderzoekend werken met de belanghebbenden, liefst kortcyclisch lerend, maar gericht op een resultaat waar men mee verder kan. Tegenwoordig gaat dat vaak in een agile aanpak en dus ben ik daarvoor gecertificeerd als architect.
Wat mij drijft
Ontdekken, pionieren en onderzoeken waarom en hoe het anders kan geeft mij energie. Een inhoudelijke bijdrage leveren van hoge kwaliteit, nauwkeurig en volledig om het doel van de opdrachtgever dichterbij te brengen; “getting the job done” is heel bevredigend. Mensen verbinden en verbanden leggen zodat ze verder komen met hun vraagstuk is iets wat ik leuk vind en daarbij kan ik putten uit het kennisnetwerk dat VKA ook is. Daarnaast zet ik mij in voor het maatschappelijk initiatief “Onafhankelijke architect” vanuit de overtuiging dat in onze digitaliserende samenleving het vakgebied van architectuur naar een hoger niveau moet.
Waarom VKA
Bij VKA is een adviseur iemand die in staat is om zich te verplaatsen in het vraagstuk van de opdrachtgever, mee te denken en resultaat te bereiken. Door de omvang kunnen we voldoende kennis inbrengen om een multidisciplinair en complex vraagstuk op te lossen maar tegelijk zijn we nog klein genoeg om snel te schakelen en flexibel te reageren op een veranderende opdracht. Geen bureaucratie en contractmanagement maar resultaat!
Voor mij is VKA vooral afwisseling, mooie opdrachten en een hecht team van mensen waardoor je steeds weer wordt uitgedaagd.